Antwerpen

Regelmatig geef ik look&learns voor diverse producten firma’s.

Regelmatig geef ik look&learns voor diverse producten firma’s. In september waren Annette en ik te gast in België. Belgische snitten, brushen en niet te vergeten créperen. Heerlijk; ik voelde me al snel weer helemaal thuis. Het was fijn om terug in België te zijn.

Het leuke van zulke presentaties is dat er veel verschillende fases zitten in de voorbereiding van zo’n evenement van 3 uur podiumwerk. Ik houd van salon kapsels en draagbaar haar. Met scharen zwaaien en niet draagbare kapsels showen is niet helemaal mijn ding. Connectie maken met de kappers die de technieken direct kunnen toepassen in de salon, dat vind ik fijn.

Voorbereiden; dat is wat hierbij komt kijken. Denk aan het zoeken van de geschikte modellen, kleding & make-up bepalen én natuurlijk alle voorbereidingen om de modellen op voorhand te kleuren en knippen.

Maar dat is het niet alleen, waar begint het? Het begint bij het spotten en bepalen van trends! Vanuit daar ontwikkelen wij de kapsels en tekenen we deze kapsels uit.

De afdelingen, scheidingen en het opvallende punt zijn daarin ontzettend belangrijk. Maar ook de richtingen en styling variaties. Daarnaast moeten de trends aansluiten op de persoonlijkheid van de klant! Vervolgens maken we een PowerPoint presentatie gemaakt met de voorfoto’s en alle uitgetekende kapsels..

De voorbereidingen zoals kleuren inzetten en kapsels uitwerken vond plaats op een maandagavond na de cursus van Haircademy. Op zulke avonden wordt het altijd laat; om 00.30 uur konden we de academy verlaten. De ‘voor’ foto’s niet te vergeten! Zo’n avond is een soort ladysnights, genoeg ladies die foto’s konden maken, ons eten konden bereiden, bakjes afspoelen maar heel jammer, uiteindelijk zo moe zijn dat van het verdere opruimen niets komt. Herkenbaar?!

Voor de 5 modellen werden de kleuren bepaald, ingezet en de kapsels geoefend.

De week erop vertrokken we met 3 auto’s om 05.30 uur naar Antwerpen. Heerlijk, onze modellen hadden zin in deze dag; samen met ons het podium op, ontzettend veel dank!

Uitladen van materialen, de Headsets aansluiten (dank u Peter) en de modellen preppen. Bij preppen hoort ook de meeting voor we de look&learn beginnen!

Wat ik altijd zeg: er worden veel foto’s gemaakt zorg er dus voor dat je leuk (glim)lachend kijkt want als je foto’s terug ziet wordt je daar heel blij van! Daarnaast is het voor het publiek fijn naar vrolijke gezichten te kijken! Dan doe ik bij deze een oproep naar iemand die zegt: Suzanne zorg dat je mond dicht is als er foto’s gemaakt worden, want als je ze terug kijkt wordt je daar toch wat blijer van😅.

De ochtend stond in het teken van de look&learn en de middag een hands-on training. Hierbij een aantal foto’s voor een impressie.

Ik ben helemaal fan van Belgische kappers omdat zij de terminologie tip top in orde hebben. Een dikke shout-out naar mijn collega Annet die hem gewoon even gerockt heeft op het podium.

Bezoek jij jaarlijks een look&learn? En zou jij een look&learn willen van Haircademy ? Ik kijk er naar uit om aan alle Haircademy cursisten een jaarlijkse look&learn te kunnen aanbieden, hoe staan jullie daarin? Let us know!

Post a Comment