De opstart van Haircademy

Omdat ik graag dingen met jullie deel, wil ik vertellen hoe de opstart van Haircademy is verlopen.

Er zit veel liefde in deze academie, van mij en de geweldige vakmensen om mij heen. Wij hebben onze ziel en zaligheid in Haircademy gestopt en ik hoop dat jij deze liefde ook voelt. Omdat ik graag dingen met jullie deel, wil ik vertellen hoe de opstart van Haircademy is verlopen.

In februari 2018, begon mijn zoektocht voor het openen van een eigen academie. Al meer dan 10 jaar werk ik met ontzettend veel plezier in het onderwijs en voor educatieve firma’s.

Maar ik had ook nog een droom: een academie voor kappers en kappersstudenten om hun basis te verbreden, te verfijnen en te perfectioneren. Of je nu al jaren in het vak zit of pas klaar bent met school; er wordt van ons verwacht dat wij bijblijven in ons vak! De innovaties gaan snel!

Een brand guide maken, een huisstijl ontwikkelen, panden bekijken en de inhoud van de programma’s ontwikkelen voor de academie bleken het topje van de ijsberg te zijn!

Een jaar van zakelijke opleidingen en onderzoeken brak aan. Door het onderwijs en educatie had ik eigenlijk maar 1 droom: een eigen kappersacademie! Ik sprak regelmatig (oud) studenten en kwam erachter dat ze na de opleiding soms zoekende zijn.

Ik ontwikkelde programma’s en zette een basis neer voor deze Academy. De programma’s van Haircademy zijn opgebouwd in boost trainingen, deze zijn apart te volgen, maar sluiten op elkaar aan. Voor ieder boost die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat en digitale stempel. Wanneer je alle cursussen hebt afgerond kun je nog altijd bij Haircademy terecht voor workshops en trainingen om ‘up-to-date’ te blijven.

Natuurlijk blijf ik zelf ‘up-to-date’ om het uiterste uit het vak te halen. Dit geleerde deel ik graag met jou!

De laatste maanden voor het openen van de academie kwam er véél op mij af. Mijn vrienden en familie stonden mij bij. Daarna volgden er vier heftige maanden voor het opzetten van de fundering van Haircademy. Met de juiste mensen op mijn pad ben ik nu zo ver! Ook deze mensen wil ik enorm bedanken voor álles wat zij gedaan hebben.

Verder alle collega’s die mij het juiste zetje hebben gegeven en alle studenten die mij elke dag gelukkig maken en waarvoor ik dit doe!