4 vragen aan…

Voor Haibu(kapperskorting.com) heb ik een interview gegeven. Genaamd PRO talk met Suzanne Slegers. 4 vragen aan… Lees hier mijn complete interview!

Suzanne Slegers is haarstylist, hairdesigner, visagist, trainer en sinds kort eigenaar van haar eigen Haircademy. Een echte pro, die alles weet van ons vakgebied! Wij legden haar 4 vragen voor over het kappersvak.

Wat zijn dé trends van het voorjaar?

Qua kleur is dat absoluut de koraaltint. Dat is echt een hit. En die mag ook best wat minder uitgesproken zijn, dus gewoon als een subtiele twist in het haar. Verder zien we strakke lijnen heel erg terug, maar tegelijkertijd gemixt met dat het heel natuurlijk moet zijn. Het leuke van trends is dat je alles toe kunt passen op jouw klant. Waar wordt je klant gelukkig van? Wat is zijn of haar persoonlijkheid?

Daarin mag je jezelf ook uitdagen en je eigen creativiteit aanspreken. Je kunt trends iets aanpassen waardoor het beter bij je klant past. Een warme koraaltint bij iemand die een koele tint heeft? Dat kan prima! Dan houd je bijvoorbeeld de koele tinten in het gezicht en plaats je de koraaltinten iets naar achter. Dat maakt ons vak juist zo mooi!

Wat voor producten gebruik je?

Ik noem mezelf altijd een beetje product neutraal. Ik heb veel favorieten van veel verschillende merken. Daarom vind ik Kapperskorting.com zo fijn: je kunt als kapper echt shoppen. Precies dat gebruiken wat jij het allerliefste gebruikt, van die merken die jij het fijnst vindt. Want geef toe: je hebt nooit van één merk dat alles heel fijn is. Juist daarom houd ik er zo van om het beste van alles te kunnen kiezen. Bijvoorbeeld van L’Oréal de Mythic Oil en van Lisap Milano de Shine spray.

Denk je dat je als haarstylist ooit uitgeleerd bent?

Nee, je bent als haarstylist nooit uitgeleerd. Dat komt omdat de trends veranderen. En natuurlijk ook omdat je in het begin, als je iets aanleert, je het leert in hele grote lijnen. Daarna ga je je technieken perfectioneren en verfijnen. Ook al zou je een basistraining volgen, dan ga je telkens opnieuw verdiepen en perfectioneren. Daarom is het, ook als je al jaren in het vak zit, zo goed om geregeld trainingen te volgen. Zo blijf je jezelf altijd ontwikkelen en uitdagen.

Hoe blijf jij jezelf uitdagen?

Ik vind dat je iets moet doen wat je heel erg leuk vindt. Dat is waarschijnlijk iets waar je heel goed in bent. Als je daar dan je passie van weet te maken, word je er vanzelf beter in. Ik daag mezelf uit door continu nieuwe dingen te proberen. Natuurlijk mislukt dat dan weleens. Maar dan ga ik nadenken: hoe kan het dat dit mislukt is, hoe kan ik dit veranderen? Ik wil steeds een stapje verder gaan en ik geloof erin dat je altijd moet blijven ontwikkelen.

Op basis van trends zijn nieuwe technieken aan te leren. Zit je al heel lang in het vak, dan ken je die basis, maar trends zorgen ervoor dat die techniek in een nieuw jasje wordt gebruikt. Klanten verwachten ook van je dat je dat nieuwe jasje kent. Dus het is niet alleen goed voor jezelf om af en toe je kennis op te frissen of bij te schaven, maar ook voor je klanten!

Ik hoop dat jullie het interview leuk, inspirerend en interessant vonden. Zo weten jullie ook weer iets meer over mij! Heb jij nou ook dit soorten vragen voor mij? Laat je reactie hieronder het blog achter en ik zal ze zo snel mogelijk beantwoorden!