STAP Budget

Vanaf 1 maart 2022 kunnen alle werkende en werkzoekenden gebruik maken van de subsidie vanuit het STAP-budget. Iedereen; óók werkgevers én zelfstandigen.

Wat is het STAP-budget dan?

Dit is een subsidie van maximaal € 1.000 inclusief btw (€ 826 excl btw.) die jij per jaar toegewezen kunt krijgen van de overheid voor het volgen van trainingen. Je kunt deze subsidie gebruiken voor het volgen van 2 cursus dagen bij Haircademy. Let op: UWV vergoed cursussen en geen oefenhoofden of ander materiaal.

Elk jaar, tot 2025, kun jij deze subsidie aanvragen op 1 van de 6 aanvraag periodes (eens per 2 maanden) om jouw budget in te zetten voor 2 leuke boost trainingsdagen.

Helemaal gratis? Yes, jouw training wordt betaald door UWV.

Hieronder vind je de aanmeld periodes:

2022:

1 november 2022

Voor 2022 heb je dus nog maar 1 kans om het budget te verkrijgen.

2023:

1 januari 2023

1 maart 2023

1 mei 2023

1 juli 2023

1 september 2023

1 november 2023

Let op: zorg vóór deze aanvraagperiode dat je 2 weken voor aanvang van deze datum dat je jouw training hebt geboekt bij Haircademy.

Tip: gebruik tijdens je aanvraag een pc, dit werkt sneller.

Hieronder vind je de cursussen van Haircademy die geschikt zijn voor STAP. Bij het afrekenen kun je vervolgens kiezen voor de betaalmethode “betalen met stap subsidie”. Het is belangrijk dat je alléén de cursus selecteert en geen andere producten: de betaalmethode is enkel beschikbaar bij cursussen die aan de vereisten voldoen.

Hoe werkt de 1e stap?

  1. Meld je éérst aan bij Haircademy en boek jouw Haircademy stap-budget training en kies voor ‘betalen met het stap subsidie’. Je hoeft dus zelf niéts te betalen. UWV betaald achteraf jouw opleiding aan Haircademy. Aanvragen kan tot maximaal t/m 24 oktober 2022 (aangezien wij jullie ‘vooraanmeldingen’ in orde moeten maken)
  2. Na aanmelding ontvang je van ons je STAP-aanmeldbewijs met een code* (*staat ook in het onderwerp van je mail)
  3. Dit aanmeldbewijs load je up tijdens je aanvraag bij het UWV op de aanvraag datum.

Hoe werkt de aanvraag?

  1. Ga naar www.stapuwv.nl/login op dinsdag 1 november om 10.00 uur. Eerder online inloggen (09.45 uur) en jezelf in de wachtrij plaatsen is aan te raden.
  2. Log in met je DigiD en vraag jouw training aan. Al jou gegevens zijn vooraf al door Haircademy ingevuld waardoor je de afvraag sneller doorloopt.
  3. Na goedkeuring van de aanvraag zal de betaling via het UWV geregistreerd worden en kun je deelnemen aan een Haircademy cursus uit het huidige trainingsprogramma.

Let op:

Er zitten een aantal voorwaarde aan deze trainingen:

  • Nieuwe stap-budget trainingsdatums worden pas toegevoegd zodra Haircademy weet hoe veel aanvragen er goed gekeurd zijn. Houd je website in de gaten.
  • Je kiest 2 trainingsdagen uit het boost programma van Haircademy, zodra jouw budget is goed gekeurd. Je volgt de training binnen 3 maanden na goedkeuring.
  • Je dient op de cursus dag aanwezig te zijn, ruilen of inhalen is niet mogelijk

Heb je het budget niet toegewezen gekregen? Dan vervalt automatisch je aanvraag en kun je over 2 maanden weer opnieuw proberen het budget te bemachtigen.

Wil je meer informatie?

Lees dan álle informatie aub goed door, alles staat stap voor stap uitgeschreven voor jou.

Op bestellingen met het STAP budget zijn naast onze eigen algemene voorwaarden ook de algemene voorwaarden van het NRTO (klik hier) van toepassing. Haircademy volgt daarnaast ook de gedragscode van het NRTO (klik hier).