TRAININGEN DUUR?

Ik hoor weleens trainingen volgen kost veel geld, maar hoe zit dit? Waar kan het prijs verschil vandaan komen? Tijd voor uitleg!

Iedereen die mij kent of bij mij een training/seminar heeft gevolgd, weet dat we voor kwaliteit gaan. Dat betekent: collega kappers “echt” veel leren! Dus je mag iets verwachten! Simpel uitgelegd: er zijn 4 kappers opties!

Optie 1

Een ’10 euro’ kapper, volgt meestal geen/weinig educatie en gebruikt niet altijd professionele producten.

Optie 2

Een kapper die zijn/haar werk doet maar niet op de hoogte is van de laatste trends en ontwikkelingen in het vak maar wel werkt met professionele producten.

OPTIE 3

Een hairspecialist die investeert in zichzelf én de klanten, is up-to-date, volgt de laatste technieken en trends. De service is heel goed en gebruik hele goede producten; allemaal op een hoog niveau.

OPTIE 4

De hairexpert. Denk aan kleurspecialisten, knipspecialisten en hairstylisten. Deze hairdesigners halen alles uit het vak om het hoogste niveau te bereiken. De service is subliem. Zij willen alleen het aller beste voor de klanten. Deze hairspecialist blijft op de hoogte van alle facetten in het kappersvak

De consument heeft deze opties en betaalt waar de voorkeur naar uit en kiest zijn eigen prijs/kwaliteit verhouding. Voor alle 4 de opties is er dus een doelgroep. Ook in mijn vakgebied educatie heb je deze 4 verschillende opties. Hier zijn ook verschillende doelgroepen en soms overlappen ze elkaar.

Optie 1

De trainer die denkt les te kunnen geven wanneer er kapperservaring is opgebouwd en geen kennis heeft van lesopbouw.

Optie 2

De trainer die eigenlijk een copycat is, technieken kopieert van de professionals, een overbrenger, een doorgeefluik zonder echte kennis van technieken die producttrainingen heeft gevolgd.

Optie 3

De educator die getraind en opgeleid is als docent om aan anderen kennis over te dragen. Die ziet waar er op persoonsniveau verbeterd of geleerd kan worden.

Optie 4

Is de echte passievolle educator, specialist in het geven van lessen en educatie met praktijkervaring. Die naast alle basis en advanced kennis het hoogste niveau wilt bereiken en altijd blijft zoeken naar “meer”. Zij die beschikken over de juiste didactische, vaktechnische én theoretische kennis en dit goed kunnen overbrengen. Daarnaast trainingen ontwikkelen en programma’s schrijven.

Bij Haircademy verzorgen de educators trainingen en streven naar het hoogste niveau voor jou. Na de training heb je echt nieuwe kennis in huis om toe passen in de salon. We werken in kleine groepen en hebben persoonlijke aandacht. Als je een product training volgt leer je alles over je product, daar zijn zij in gespecialiseerd. Wij zijn gespecialiseerd in technieken ongeacht welk merk product. Het geeft jou hierdoor een compleet andere ervaring.

Trainingen volgen bij trainers zoals optie 1 en 2 kosten tijd en geld en geven weinig of geen rendement. Je bespaard dus tijd en kosten door onze trainingen te volgen waar je direct rendement uit kunt halen met jou behandelingen. En dat is wat wij jou gunnen. Geen losse kunstjes die je leert maar echt vaktechnisch inzicht, weten waarom, hoe en wanneer je technieken inzet!

Oh ja, Maandag 2 december geven wij onze eerste info avond. Schrijf je snel in!

We gaan verder…

Wat is dan het verschil tussen de producten firma’s en educatie firma’s/academies?
Wij focussen ons 100% op educatie, niet op de verkoop van kappers producten. Wij zijn opgeleid om voor groepen te spreken, te presenteren, te demonstreren en educatie over te brengen.

Groepsdynamiek, didactische, theoretische en vaktechnische kennis over brengen. Coachen, begeleiden, positieve en opbouwende feedback geven, processen bewaken en een cursist naar een hoger niveau brengen.

Structuur geven, de juiste balans tussen praktische vaardigheden en theoretische kennis. Dát is wat de Haircademy educators doen. Onze educators/trainers hebben speciale opleidingen afgerond en leren door om het maximale uit ons vakgebied te halen. Dit gebeurt ook op internationaal niveau.

Daarnaast komen de technieken om de hoek kijken. Waarom gebruik je een bepaalde techniek, maar vooral hoé en nog belangrijker: wanneer! Het uitdenken, creëren en aanpassen van technieken en het bedenken van de nieuwe trends: daar zijn wij bij Haircademy in gespecialiseerd.

Wij willen jou heel veel kennis geven die je in je dagelijkse werkzaamheden gebruikt. Deze kennis van de hairexpert/hairspecialist is het ALLER belangrijkste. want kennis is macht,passie, zelfvertrouwen en zo veel meer.

Post a Comment